Artful Business Creations x Kunstcollectie #1 “Samen creativiteit ontketenen”

Studenten van de minor Artful Business Creations, boetseren met lichamen geïnspireerd door Michel François

De denkwijze, concepten en aanpak van een kunstenaar toepassen op de uitdagingen van het bedrijfsleven. Dat is wat studenten leren bij de minor Artful Business Creations (ABC) aangeboden op de Haagse Hogeschool. Tijdens een gastworkshop daagde curator van de Kunstcollectie Johan Nieuwenhuize uit de studenten op een andere manier kijken naar hun omgeving, het gebouw en zichzelf door middel van werken uit de collectie.

Wat hoort een muur? Wat zien mensen als ze je vluchtig tot zich nemen? Wat voor invloed heeft ruimte op je observatie? Vragen die de studenten kennis lieten maken met ‘Artistiek Denken’, de komende weken presenteren we het resultaat van de workshop op onze website!

Deze week tonen we de studenten die aan de haal gingen met ‘Coudes’ van Michel François; de opdracht op de foto leidde tot onderstaande tekst en bijgaande foto’s.

“Diverse perspectieven in beeldhouwen: Samen creativiteit ontketenen”.

In ons recente kunstproject ging ons geweldige team op een creatieve reis en boetseerden we tijdelijke meesterwerken die een veelheid aan emoties overbrengen. We experimenteerden met het gebruik van twee, vier en zes lichamen, elk toegewezen met levendige kleuren, om onze visies tot leven te brengen.

Tijdens het proces ontdekten we de schoonheid van de diversiteit in onze groep. Ieder van ons bracht een uniek gezichtspunt en interpretatie aan tafel. We realiseerden ons ook dat onze benaderingen van werk en het oplossen van problemen erg verschilden.

Het hoogtepunt van onze inspanningen gaf ons allemaal een voldaan en trots gevoel. Door onze verschillende achtergronden te omarmen, konden we onze individualiteit in de sculpturen inbrengen en ze naadloos laten samensmelten tot een harmonieus geheel.

De verschillende perspectieven en creatieve benaderingen van ons team voegden een vleugje magie toe aan onze sculpturen. Twee lichamen in vurig rood straalden passie uit, terwijl vier lichamen in kalmerend blauw eenheid symboliseerden. De zes lichamen, elk getooid in een andere kleur, creëerden een levendig tapijt van emoties die de toeschouwer boeiden.

Onze verschillende interpretaties resulteerden in een boeiend schouwspel dat een breed scala aan emoties liet zien, van liefde tot opwinding. Bovenal benadrukte ons project de ongelooflijke kracht van teamwork en eenheid, waarbij onze verschillen werden getransformeerd in een adembenemend kunstwerk.

Kortom, zowel in de kunst als in het leven is diversiteit een bron van kracht. Door elkaars verschillen te omarmen en harmonieus samen te werken, hebben we de mogelijkheid om een aantal dingen te creëren.