Liza May Post

Liza May Post (1965, Amsterdam, NL) is geïnteresseerd in tussenmomenten, in de overgang tussen weggaan en blijven, verdwijnen en verschijnen.

Haar foto’s ontstaan niet spontaan maar zijn minutieus in scene gezet. Hetzelfde geldt voor haar videowerken, zoals Trying uit 1998. De kostuums die haar modellen dragen, ontwerpt ze vaak zelf, meestal blijft er een stuk (kwetsbare) huid zichtbaar.

Op haar drieëntwintigste ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Toen vond ze dat naar eigen zeggen een laat begin als kunstenaar, nu ziet ze dat alleen maar als voordeel.

Over het werk Langzamer Leven zegt ze: “Mijn werk gaat vaak over de poging er te willen zijn, terwijl je er ook niet wil zijn. Over de keuze tussen komen en gaan. Wat je bij dit werk heel sterk hebt, is dat het idee van komen of gaan per toeschouwer verschilt. Hoe iemand dat ziet, zegt echt meer over diegene zelf dan over de intentie van het werk.
Destijds dacht ik dat ze aankwam in een wereld die wel al was vormgegeven maar toch nog leeg en invulbaar. Nu kijk ik er ook weer anders naar.”

Kunstwerken in de collectie

Langzamer leven (1992, detail)