Een mal voor je gedachten

Bram De Jonghe, kunstenaar, aan het werk op De Haagse Hogeschool

Kunstenaar Bram De Jonghe won de Just a few Seconds Kunstopdracht 2022.
Sinds maart werkt hij aan de realisatie van zijn project, maar waar is hij allemaal mee bezig? We spraken hem in zijn atelier en tijdens zijn werkzaamheden op De Haagse Hogeschool.

Het project van De Jonghe bestaat uit twee met elkaar verbonden kunstwerken: “Mosselwerken” en “Verzegelde Regen”.  De kunstenaar legt uit dat hij een werk wil maken als tegenhanger van de moeilijke omstandigheden waarin jongeren van nu leven, in een tijdsgewricht van politieke polarisatie, klimaatverandering en nepnieuws. Je kunt zijn project zien als poëtische en absurdistische antwoord hierop.

“De beide werken hebben iets gemeenschappelijk;
een symbolische functie om het kwaad af te wenden.”

Bekijk de video om de kunstenaar aan het werk te zien, of zoek hem op op De Haagse.

Het werk van Bram De Jonghe is nu al deels te bewonderen in en rondom het ovaal. Eind dit jaar is de kunstenaar klaar met het project en wordt zijn werk officieel opgenomen in de collectie.

 

Bram De Jonghe
Bram De Jonghe (Oostende, 1985), behaalde in 2007 zijn master in vrije kunst aan het College for science and art, Sint-Lucas, LUCA in Gent. In 2015 was hij de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Zijn werk was te zien in groepstentoonstellingen in onder meer GEM, Museum voor actuele kunst en op de Moscow International Biennale, en in solotentoonstellingen in onder meer Stroom Den Haag, 1646 en Kunsthal Gent.
Bram De Jonghe woont en werkt in Den Haag.

Video en foto’s gemaakt door Johan Nieuwenhuize