Faith in Human Rights tentoonstelling

Faith in Human Rights, geopend door raadsleden

De tentoonstelling ‘Faith in Human Rights’ is gisteren geopend door Haagse gemeenteraadsleden Judith Klokkenburg (CU/SGP) en Caroline Verduin (D66). De gemeenteraadsleden deden dit door hun eigen protestbord op te hangen.

De protestborden in de tentoonstelling zijn gemaakt door studenten van de deeltijd/duaal opleiding Social Work. Zij komen hiermee op voor veronachtzaamde rechten van hun cliënten en beroepsgroep.
Tevens zijn de posters te zien die werden gemaakt door studenten van de minor Peace Building Practitioner. Zij laten zo hun betrokkenheid bij verschillende mensenrechtenthema’s zien.
De studenten van de minor maakten de borden onder begeleiding van grafisch ontwerper Welmer Keesmaat en onze curator Johan Nieuwenhuize. De studenten van Social Work werden in een andere workshop begeleid door Nieuwenhuize in samenwerking met docenten van social work.

Ook is een postercampagne te zien die werd gemaakt door Shaah Kamuruko, student CMD. Hierin brengt ze onder het motto No Sugarcoating! alledaagse Haagse mensenrechtenissues onder de aandacht.

De tentoonstelling is vandaag en morgen nog te zien tijdens het festival ‘Faith in Human Rights’ in het Atrium van de Haagse Hogeschool.
Wil je ook een protestbord maken? Kom dan donderdag 8 december om 14:30 naar de Innovation Playground. De borden die dan gemaakt worden, worden toegevoegd aan de tentoonstelling.