Recap Art Lovers #2: Interview met Rob Hornstra

Ga je graag in gesprek over kunst, kom dan 11 april langs

Bij de tweede editie van de Art Lover-serie bezocht de bekende Nederlandse fotograaf Rob Hornstra ons om in gesprek te gaan met Johan Nieuwenhuize, kunstenaar en adviseur van onze kunstcollectie, over zijn indrukwekkende projecten.

Rob Hornstra is een sociaal geëngageerde fotograaf die met zijn kunst onzichtbare mensen wil laten opvallen. Hij schuwt de controverse niet en heeft onder andere documentaire projecten over Russische mensen gerealiseerd, waarvoor hij uitgebreid door Rusland heeft gereisd.

Tijdens het interview in de speakers corner kwam de situatie in Rusland aan bod en de visie van Hornstra hierop. Ook besprak hij zijn huidige project “The Europeans“, waarvoor Hornstra samen met filmmaker Arnold van Bruggen een 10-jarige reis door Europa maakt om hedendaagse Europeanen in moeilijke tijden vast te leggen.

Art Lovers in de zaal stelden enthousiast vragen over het werk van Hornstra. Na afloop hebben de aanwezigen nagepraat onder het genot van een drankje.

Daarnaast is Hornstra’s tentoonstelling “Ordinary People” nog te zien in het Fotomuseum Den Haag tot en met 17 maart.

Binnenkort komen ook andere kunstenaars naar De Haagse Hogeschool om te vertellen over hun werk. Op 11 april kun je in gesprek gaan met Van der Kooy en Chekachkov over creativiteit in tijden van oorlog bij de volgende editie van de Art Lovers. Aanmelden via de link onder dit bericht, iedereen is van harte welkom!

Art Lovers is een programma van The Lighthouse.