Kunstcollectie leert docenten anders kijken

Deelnemers Traject Senior Docent Bekwaamheid, maken kennis met traject, elkaar en kunstcollectie

Vorige week startte het nieuwe collegejaar en daarmee ook een nieuwe lichting docenten aan het traject ‘Senior Docent Bekwaamheid’. In deze trainingsreeks leert onderzoeker, trainer en vriend van de collectie Wâtte Zijlstra samen met docentopleider Karine Vinhuizen-Dekens docenten van de Haagse op innoverende manier hun onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Om kennis te maken met elkaar en het traject liepen zij samen met curator van de kunstcollectie Johan Nieuwenhuize een route langs de werken van de collectie.

Docenten kregen op voorhand de opdracht iets te vertellen aan de groep aan de hand van een van de werken uit de collectie. Kunst zet het alledaagse in een ander daglicht en kan ons helpen vanuit een ander perspectief te kijken naar de wereld, onze omgeving en ook onszelf. Om zich voor te bereiden ontvingen de docenten het boek Just a few Seconds’.

De deelnemers aan het SDB traject maakten door samen te kijken naar kunst niet alleen kennis met de Kunstcollectie; maar ook met elkaar en zichzelf.