Nieuw jaar. Nieuw project.

JUST A FEW SECONDS, participatieproject voor een nieuw kunstwerk

Nieuw kunstwerk kunstcollectie De Haagse Hogeschool

Er komt een nieuw kunstwerk voor de kunstcollectie van De Haagse Hogeschool. Het idee is dat we daar een opdracht voor uitschrijven eind dit jaar en dat het werk zelf gerealiseerd wordt in de loop van volgend jaar. Het nieuwe kunstwerk moet vooral een reflectie worden op wat onze studenten bezighoudt. Om die reden organiseren we het participatieproject JUST A FEW SECONDS.

Van 6 tot en met 25 september gaan we op zoek naar inspiratie voor dit kunstwerk: de visie van studenten op hun toekomst. We beginnen met de vraag ‘laat zien hoe jij je voelt’. Studenten kunnen een foto die hun stemming weergeeft uploaden op https://moodboard.kunstcollectie-hhs.nl (zie afbeelding). In de hal van het hoofdgebouw staan schermen waarop dit online moodboard te zien zal zijn.
Van 13 – 17 september richten we een studio in waar studenten in ruil voor een quote over hun toekomst worden gefotografeerd door kunstenaar Johan Nieuwenhuize.
Van 20 tot 25 september staan er wc-hokjes op het plein, waar studenten anoniem hun gedachten kunnen delen.

De resultaten van deze acties zie je in de tentoonstelling You and the Future van 7 okt tot 5 nov 2021 in de Exporuimte. Kunstenaars worden uitgenodigd om op basis van deze tentoonstelling een ideeënschets in te dienen. De drie kunstenaars met het beste idee krijgen een opdracht voor een ontwerpschets. Deze ontwerpen worden tentoongesteld in het Atrium van 20 januari tot 11 februari. Iedereen kan dan zijn stem uitbrengen op het werk dat uiteindelijk uitgevoerd zal worden, Your Vote for New Art.

Dit project wordt georganiseerd door de Kunstcommissie en The Lighthouse i.s.m. Johan Nieuwenhuize, kunstenaar en adviseur kunst, Jennefer Verbeek, social designer en Jurriaan van Kranendonk, grondlegger kunstcollectie hhs en adviseur kunst.