Opening expositie ‘Voices of Change: Inspiring Action for Justice and Peace’

Studenten van de minor Peacebuilding, Justice, and Human Rights , openen expositie met posters en DigitTales om wereldproblemen aan te kaarten

Voices of Change: Inspiring Action for Justice and Peace is een tentoonstelling over mensenrechtenkwesties met posters en DigiTales (verhalen waarin fotografie en bewegend beeld worden gecombineerd) gemaakt door studenten van de minor Peacebuilding, Justice, and Human Rights. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Kunstcollectie De Haagse Hogeschool.

De tentoonstelling vindt plaats van 25 april tot en met 1 mei in het atrium van de Haagse Hogeschool. De opening vindt plaats op 25 april om 10 uur. Het doel van de tentoonstelling is om aandacht vragen voor maatschappelijke problemen die belangrijk voor ons zijn als student en de bezoekers aan te zetten om met elkaar in gesprek te gaan over de maatschappij waarin we leven. De tentoonstelling bestaat uit twee delen, elk met een eigen perspectief op de verschillende onderwerpen.

De activistische posters in de tentoonstelling zijn het resultaat van een reeks workshops kunst en grafisch ontwerp in relatie tot mensenrechten en activisme, onder leiding van kunstenaar Marcha van den Hurk, grafisch ontwerper Welmer Keesmaat en curator van de kunstcollectie Johan Nieuwenhuize . De posters behandelen onderwerpen van klimaatverandering tot mensenrechtenschendingen en dienen als een oproep tot actie en inspireren ons tot positieve veranderingen in de wereld.

Voor de tentoongestelde DigiTales gebruiken de leerlingen korte films om verhalen te vertellen over actuele mensenrechtenkwesties die voor hen belangrijk zijn. De onderwerpen variëren van sociale rechtvaardigheid tot duurzaamheid.

We hopen dat deze tentoonstelling een dialoog op gang brengt en aanzet tot actie. Wij nodigen u graag uit om kennis te nemen van de visie van de studenten op mensenrechtenthemas, en de manier waarop ze bewustzijn creëren en een positieve verandering teweeg willen brengen. Mis deze kans niet om deze bijzondere studentenprojecten te zien en u bezig te houden met de dringende kwesties die ons allemaal aangaan.