Recap opening expositie ‘Voices of Change: Inspiring Action for Justice and Peace’

Studenten van de minor Peacebuilding, Justice, and Human Rights, openen expositie met posters en DigitTales om wereldproblemen aan te kaarten

Op 25 april vond de opening plaats van de tentoonstelling Voices of Change: Inspiring Action for Justice and Peace in het atrium van de Haagse Hogeschool. Deze inspirerende tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen de Kunstcollectie van de Haagse Hogeschool en studenten van de minor Peacebuilding, Justice, and Human Rights.

De tentoonstelling bestaat uit posters en DigiTales, waarin actuele mensenrechtenkwesties aan de orde worden gesteld. De activistische posters zijn ontworpen tijdens workshops over kunst, grafisch ontwerp en activisme, onder leiding van kunstenaar Marcha van den Hurk, grafisch ontwerper Welmer Keesmaat en curator van de kunstcollectie Johan Nieuwenhuize. De posters behandelen onderwerpen van klimaatverandering tot mensenrechtenschendingen, en zijn bedoeld om een oproep tot actie te zijn en ons te inspireren tot positieve veranderingen in de wereld.

De DigiTales zijn korte films waarin studenten vertellen over actuele mensenrechtenkwesties die voor hen belangrijk zijn. De onderwerpen variëren van sociale rechtvaardigheid tot duurzaamheid. Het doel van de tentoonstelling is om bewustzijn te creëren en bezoekers aan te zetten om met elkaar in gesprek te gaan over de maatschappij waarin we leven.

De opening van de tentoonstelling was een gezellige en informatieve ochtend. De foto’s van de tentoonstelling zijn naast dit bericht te zien. De tentoonstelling is te bezichtigen van 25 april tot en met 1 mei in het atrium van de Haagse Hogeschool.